Sneak preview: materialen themapakket basisonderwijs
Al ruim 4.500 klassen gaan aan de slag met het ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ themapakket! Met de lesmaterialen uit het pakket geef je eenvoudig zelf een financiële les waarmee je jouw leerlingen leert hoe ze hun geld de baas kunnen blijven. Als je het themapakket voor 6 maart bestelt, ontvang je het pakket gegarandeerd voor de start van de Week van het geld.
Doeboekje
Met het Doeboekje leren leerlingen uit groep 6, 7 en 8 hoe zij een échte geldbaas kunnen worden. Via leuke opdrachten komen ze meer te weten over onderwerpen als reclame en influencers, in-game aankopen, geldcriminaliteit, geldwaarde en verzekeren. Het Doeboekje heeft 12 pagina’s en op elke spread staat een ander thema centraal. Daarnaast zijn er ook leuke puzzels, kleuropdrachten en een eindpuzzel waarbij leerlingen de status ‘geldbaas’ proberen te verkrijgen.
Geldbaas-kijkdoos
De kijkdoos is een knutselopdracht waarbij leerlingen op creatieve wijze de stof verwerken, nadat je de interactieve les uit het themapakket hebt gegeven. In de kijkdoos plaatsen de leerlingen alle financiële verleidingen die ze nu na jouw les kunnen herkennen en ‘de baas’ zijn. Denk bijvoorbeeld aan reclame, influencers, in-game aankopen en de trucjes van geldcriminelen. Is de kijkdoos klaar? Dan kunnen leerlingen aan al hun klasgenootjes, vrienden en familie laten zien welke financiële verleidingen ze nu kunnen doorzien door ze te laten kijken in de kijkdoos.
Geldbaas-kleurplaten
De kleurplaten zijn een leuke afsluitende tekenopdracht voor jouw leerlingen, nadat je de interactieve les uit het themapakket hebt gegeven. Er zijn twee verschillende kleurplaten, ieder met een ander geldbaasje erop afgebeeld. Op de achtergrond van iedere kleurplaat vind je verschillende gelditems die je als startpunt voor een geldgesprek in de klas kunt gebruiken.
Daarnaast hebben we voor groep 3 en 5 ook een speciale ‘kleuren-op-nummer’-variant, waarbij leerlingen via het oplossen van geldsommetjes achterhalen welk vakje welke kleur moet krijgen. Zo leren ze spelenderwijs rekenen met geld.